lunes, 23 de septiembre de 2019

Cinefórum sobre la película 'La mujer de la montaña' / 'Woman at War': Tremp, Cinema La Lira, viernes 27 de septiembre, 22:00 h.


Os recordamos que nuestra Plataforma Unitaria contra la Autopista Eléctrica ha convocado este próximo viernes 27 de septiembre, a las 22:00 h, en el Cinema La Lira de Tremp, un cinefórum sobre la película La mujer de la montaña (Woman at War), que, sin duda, promoverá un interesante debate sobre los megaproyectos energéticos que nos amenazan y la transición energética.
Con este acto, que en el caso de Tremp organizamos con el Cineclub El Projector, el propio ayuntamiento y la Associació Mostremp L'altreCine (contando con la colaboración de Circuit Urgellenc y Cinemas Girona), hemos querido contribuir a las movilizaciones de esta Semana Internacional por la Emergencia Climática, que culmina el viernes, precisamente, con la Huelga Mundial por el Clima.
Os dejamos al pie con el texto elaborado por nuestros compañeros y compañeras de Tremp  para este evento.
Desde aquí nuestro agradecimiento a las entidades que nos han facilitado la organización de esta actividad.

Som conscients de les nostres limitacions i de la poca influència d’unes comarques oblidades a la seva sort; en un món global on la voracitat del sistema motivada per la desmesura de la seva cobdícia, ens condemna sense remei a una mort anunciada. El canvi climàtic només és una de les causes d’aquest càncer terminal que ens corca i ens fa creure que no s’hi pot fer res doncs «els mercats i l’economia així ho exigeixen». El capitalisme global liderat per les grans multinacionals, oligopolis i agències financeres, en la seva irremeiable fugida cap al «Progrès», dels seus dividends i les crisis a les que ens condemnen, per pagar els seus excessos, ultrapassant la capacitat de regeneració i esgotant tots i cadascun dels recursos del planeta a corre cuita.
Tot i això estem convençuts que si cadascú dels humils generadors de riquesa, que no són d’altres que els treballadors i treballadores, els pagesos, ramaders , autònoms i assalariats, prenem consciència que sense aquest esforç i treball, aquests àvars usurers, aquestes poderoses agències financeres, aquest capitalisme global, moriria sense remei.
Des de les nostres humils comarques, posem el nostre granet de sorra i els hi fem saber que també existim, que també podem i devem aixecar la nostra veu contra aquesta barbaritat i cobdícia, perquè és possible i necessitem de manera urgent UN MÓN MILLOR, UN MÓN NOU, que no estigui en guerra permanent i on la justícia, la germanor, la solidaritat i la llibertat siguin la seva única bandera.



Us recordem que la nostra Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica ha convocat aquest proper divendres 27 de setembre, a les 22:00 h, al Cinema La Lira de Tremp, un cinefòrum sobre la pel·lícula La mujer de la montaña (Woman at War), que, sens dubte, promourà un interessant debat sobre els megaprojectes energètics que ens amenacen i la transició energètica.
Amb aquest acte, que en el cas de Tremp organitzem amb el Cineclub El Projector, el mateix ajuntament i l'Associació Mostremp L'altreCine (comptant amb la col·laboració de Circuit Urgellenc i Cinemes Girona), hem volgut contribuir a les mobilitzacions d'aquesta Setmana Internacional per l'Emergència Climàtica, que culmina el divendres, precisament, amb la Vaga Mundial pel Clima.
Us deixem més amunt amb el text elaborat pels nostres companys i companyes de Tremp per a aquest esdeveniment.
Des d'aquí el nostre agraïment a les entitats que ens han facilitat l'organització d'aquesta activitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario