miércoles, 19 de septiembre de 2018

Acuerdos de la asamblea de la Plataforma Unitaria contra la Autopista Eléctrica (Espluga de Serra, 14 de septiembre de 2018)

Una instantánea de la asamblea llevada a cabo en Espluga de Serra el pasado viernes.

Fake News o la manipulación de la opinión pública: Mitos y mentiras de las interconexiones energéticas, elaborado por nuestra Red de Apoyo Mutuo en respuesta a los Megaproyectos Energéticos y que ha sido publicado recientemente en Rebelión: http://www.rebelion.org/noticia.php?id=245847.

Fotografía de la línea de Alta Tensión Biescas-Pragneres, que, según los informes de la UE y ENTSOE que manejamos, pretenden convertir en Autopista Eléctrica o MAT (doble circuito de 400 kV) para interconectar España y Francia por el Pirineo aragonés. Fuente de la foto: https://lameteoqueviene.blogspot.com/2014/04/pic-saint-andre-desde-bujaruelo-16.html.


Trazado de la Línea de Alta Tensión Foradada del Toscar-Pobla de Segur. Haced click en la imagen para ampliarla.







Us exposem a continuació els assumptes dels quals es va parlar i els acords que es van aconseguir en l'assemblea de la nostra plataforma que va tenir lloc a Espluga de Serra divendres passat 14 de setembre:
1. En primer lloc es va fer un breu balanç del decebedor cim de Lisboa del passat 27 de juliol (vegeu: ). No és molta la informació que ha transcendit sobre aquesta (raó per la qual segurament el Grup Parlamentari d'Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea ha sol·licitat la compareixença de la Ministra de Transició Ecològica Teresa Ribera). Com ja us vam avançar, en un proper post exposarem amb detall el nostre balanç del cim. Ara, com a avançament, us deixem amb l'article Fake News o la manipulación de la opinión pública: Mitos y mentiras de las interconexiones energéticas, elaborat per la nostra Xarxa de Suport Mutu en resposta als Megaprojectes Energètics i que ha estat publicat recentment en Rebelión: http://www.rebelion.org/noticia.php?id=245847.
2. A continuació es va parlar de l'estat en què es troben les consultes a un parell d'advocats per assessorar-nos i poder enfrontar-nos per via judicial contra el projecte de repotenciació de la Línia d'Alta Tensió Foradada del Toscar-Pobla de Segur (que podria comptar amb l'autorització administrativa el proper any 2019) i contra el projecte d'Autopista Elèctrica Peñalba-Arnero-Isona (Red Eléctrica de España disposa ja amb la DIA favorable a la Subestació Elèctrica Isona, a Figuerola d'Orcau). Sobre aquest tema, un company ens va recomanar un tercer advocat, amb el qual contactarem en breu, i es va acordar que, sigui com sigui, en la nostra propera assemblea del mes d'octubre s'adoptarà ja una decisió definitiva sobre les accions que emprendrem i l'advocat amb el qual ens quedarem, prenent en compte l'assessorament que ens donin i els pressupostos que ens ofereixin.


3. Es va acordar per unanimitat adherir-nos com a plataforma al manifest Energia, no sense dones, comprometent-nos així a participar solament en aquells esdeveniments (conferència, taula rodona, grup de treball, etc.), de més de dos ponents, en els quals s'hagi comptat amb la presència de, almenys, una dona en qualitat d'experta. Podeu accedir al citat manifest i adherir-vos a ell en: https://sites.google.com/view/enenergianosinmujeres/catal%C3%A0.
4. Es va plantejar la possibilitat de realitzar una jornada informativa i reivindicativa sobre els projectes que ens amenacen i de manera particular sobre el projecte de repotenciació de la Línia d'Alta Tensió Foradada del Toscar-Pobla de Segur. Sobre aquest tema, les associacions de la Terreta (territori especialment afectat per aquest projecte) valoraran durant aquest mes les possibilitats de dur a terme aquesta acció, plantejant llocs, dates i programa. Es va acordar que en la nostra propera assemblea del mes d'octubre es prendria una decisió en ferma sobre aquesta jornada informativa i reivindicativa.
5. Després de tractar sobre un parell d'assumptes més, que encara no anem a fer públics, es va acordar que la nostra propera assemblea es dugui a terme a Pont de Montanyana el divendres 5 d'octubre a les 18 hores.