sábado, 9 de diciembre de 2017

STOP TAP y Midcat: concentración en la sede de la UE en Barcelona, martes 12 de diciembre, 11 horas


Coincidiendo con el 8º Día Europeo contra los Grandes Proyectos Inútiles e Impuestos (GPII), que se celebrará el próximo martes 12 de diciembre, se ha convocado desde NO MÉS GAS una concentración en contra del TAP (el proyecto de gasoducto Trans-Adriatic Pipeline) y el MIDCAT / STEP (el proyecto de interconexión gasística con Francia a través del Pirineo). Tendrá lugar, como podéis ver en el evento creado en Facebook por nuestros compañeros de la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE), el martes 12 de diciembre a las 11 horas en la sede de la UE en Barcelona.
Os dejamos con el texto que explica los motivos para esta concentración:

El dimarts 12 de desembre el Banc Europeu d'Inversions (BEI) celebra la seva pròxima reunió en què ha de decidir si dóna suport financer a la construcció del gasoducte Trans-Adriatic Pipeline (TAP), mentre que el president francès Emmanuel Macron ha convocat una cimera mediambiental extraordinària per commemorar els dos anys de l'acord de París. Cal remarcar que la Comissió Europea (CE) és un dels organismes internacionals que dóna total suport al desenvolupament de les infraestructures gasístiques.
Tot i que el #TAP ens quedi lluny, en el territori català també estem lluitant contra un altre gasoducte, el #Midcat/STEP. Cal destacar que el passat dimecres 22 de novembre la setmana passada aquest va ser designat com a Projecte d'Interès Comú (PCI) per a la CE, per la qual cosa es beneficiarà de processos administratius i regulacions més laxes, a més de fons públics.
Per aquest motiu, des de la campanya internacional #MakeInvestmentsGreatAgain, ens sembla contradictori que es celebri una reunió de caps d'estat per buscar solució a l'escalfament global, mentre un banc públic europeu finança una infraestructura que repercutirà en la perpetuació d'un model energètic insostenible basat en els combustibles fòssils.
Convoquem des de 'No més Gas'; un grup local a Barcelona que s'oposa a la promoció del gas natural com el combustible de transició cap a les renovables, ja que les fuites produïdes en la seva extracció i transport contribueixen a l'escalfament global. A més, la inversió en noves infraestructures obstaculitza i retarda una transició completa cap a les energies renovables. Aquest grup també va sorgir com a extensió de la Plataforma Resposta al Midcat de Girona i té establertes aliances amb moviments territorials com és la Xarxa per la sobirania energètica i a nivell internacional amb 350. És un grup obert i en construcció al que esteu tots i totes invitades. 

Haced click en la imagen para ampliarla.


Coincidint amb el 8è Dia Europeu contra els Grans Projectes Inútils i Impostos (GPII), que se celebrarà el proper dimarts 12 de desembre, s'ha convocat des de NO MÉS GAS una concentració en contra del TAP (el projecte de gasoducte Trans-Adriatic Pipeline) i el Midcat / STEP (el projecte d'interconnexió gasística amb França a través dels Pirineus). Tindrà lloc, com podeu veure en l'esdeveniment creat al Facebook pels nostres companys de la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE), el dimarts 12 de desembre a les 11 hores a la seu de la UE a Barcelona.
Us deixem amb el text que explica els motius per a aquesta concentració (veure més amunt). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario