domingo, 7 de febrero de 2016

Conferencia y Exposición sobre la interconexión gasística MidCat en tierras gerundenses

Haced click en la imagen para ampliarla.
A veces estamos tan centrados en los proyectos de interconexiones eléctricas que amenazan al Alto Aragón y Navarra que olvidamos que, entre los proyectos que nuestro gobierno central en funciones aprobó en beneficio del lobby energético (vendiéndonoslos como la panacea para acabar con un más que dudoso "aislamiento" energético) está también el proyecto de interconexión gasística a través de Cataluña, el gasoducto conocido como MidCat, con el que nuestro citado gobierno y las grandes empresas energéticas para las que trabaja quieren convertir a España en un hub del gas.
Por ello, en solidaridad con nuestros compañeros y compañeras de Cataluña, con quienes creamos durante el pasado VOLT II la Red de Apoyo Mutuo en respuesta a las interconexiones energéticas pirenaicas, os transmitimos a continuación el siguiente mensaje que hemos recibido desde la Xarxa per la Sobirania Energètica, en el que se nos informa de la Conferencia-Exposición que tendrá lugar en próximas fechas para informar sobre la experiencia en las comarcas gerundenses afectadas por las obras del MidCat: 
Arriba el gasoducte MidCat, l’experiència i l’impacte del primer tram
El grup nordest de la Xse porta l'exposició creada per a la plataforma Gasoducte Martorell-Figueres (que uns quants vam poder veure durant el Volt II) sobre l'experiència i l'impacte del primer tram del gasoducte MidCat cap a les comarques gironines.
MidCat és el nom del projecte d’una interconnexió gasística que connecta la península ibèrica amb França i el nord d’Europa. La tramitació d’aquest projecte es va iniciar el 2007, es va paralitzar per l’estat francès el 2010, però tot i així les obres al costat espanyol, en territori català, van començar el 2011 i van arribar fins a Hostalric. Ara aquest projecte torna estar actiu, perquè el 18 de novembre de 2015 es va aprovar com a projecte d’interès comú (PIC) a Brussel·les per la Comissió Europea. El següent tram del gasoducte passarà per a les comarques gironines, probablement seguint el corredor d’infraestructures i la MAT.
No podem permetre que es repeteixi l’experiència de la MAT i del primer tram del MidCat i és el moment de qüestionar la necessitat del gasoducte: A banda de l’important impacte ambiental que tenen infraestructures com el MidCat, defensem que aquest tipus de projecte no contribueixen a la planificació d’un futur energètic viable, sostenible i socialment just.

Conferència inaugural, divendres, 12 de febrer, a les 20h a Can Met, Figueres. Amb l'Alfons Pérez (Xse-OdG) que ens explicarà el context geopolític del projecte, en Xavier Arderius de la plataforma Gasoducte Martorell-Figueres exposarà l'experiència de la mobilització ciutadana en el territori del primer tram construït i amb en Xavier Llorente de No a la MAT compararem l'experiència.

Exposició del 15 al 28 de febrer al vestíbul del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, c/ Nou 48 de Figueres, 9-14h, dimarts i dimecres fins a les 19h
  • De l’1 al 18 de març a la facultat EPS de l’UdG.
  • Del 21 al 31 de març a l’Ateneu Salvador Catà, Plaça Josep Pla de Girona.

Terrenos de Castellar del Vallès (Barcelona) por los que está previsto que pase el gasoducto Midcat / ODG.

De vegades estem tan centrats en els projectes d'interconnexions elèctriques que amenacen a l'Alt Aragó i Navarra que oblidem que, entre els projectes que el nostre govern central en funcions va aprovar en benefici del lobby energètic (venent-nos-els com la panacea per acabar amb un més que dubtós "aïllament" energètic) està també el projecte d'interconnexió gasística a través de Catalunya, el gasoducte conegut com MidCat, amb el qual nostre citat govern i les grans empreses energètiques per les quals treballa volen convertir a Espanya en un hub del gas.
Per això, en solidaritat amb els nostres companys i companyes de Catalunya, amb els qui vam crear durant el passat VOLT II la
Xarxa de Suport Mutu en resposta a les interconnexions energètiques pirinenques, us transmetem a continuació (veure més amunt) el següent missatge que hem rebut des de la Xarxa per la Sobirania Energètica, en el qual se'ns informa de la Conferencia-Exposició que tindrà lloc en properes dates per informar sobre l'experiència a les comarques gironines afectades per les obres del MidCat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario