domingo, 5 de febrero de 2023

Reunión informativa: miércoles 8 de febrero, 19 h., Isona. ¡ATENCIÓN! Cambio de lugar: en el Aula didàctica, c/ Doctor Puigvert, 7, Isona (consultori mèdic)

Haced clic en la imagen para ampliarla.
 

Como podéis ver en el cartel que encabeza estas líneas, nos hemos visto obligados a cambiar el lugar inicialmente reservado para la charla informativa convocada en Isona el próximo miércoles 8 de febrero, de la cual ya os habíamos informado el pasado miércoles. Para entender lo sucedido os lo explicamos punto por punto, desde el momento en que consideramos necesaria esta charla:
Todo empezó el pasado mes de diciembre; nos enteramos de que Forestalia había convocado una reunión en Isona dirigida exclusivamente a pageses propietarios en el Salón de Actos del Cafè Modern de Isona. Nuestra Plataforma Unitaria contra la Autopista Eléctrica y Salvem Lo Pallars acudimos a la salida del acto para darles a los propietarios una invitación a otra reunión para que nos escuchasen también a nosotros y conociesen nuestros argumentos contra las mega centrales fotovoltaicas proyectadas por Forestalia. Así lo hicimos, a pesar de que los mossos d’escuadra pararon e identificaron a tres de nuestros compañeros.
A partir de ese momento comenzamos a hablar con nuestro abogado, Simeó Miquel, y dos ponentes más para preparar la citada charla informativa. Conseguimos un contrato de Forestalia para que fuera estudiado y analizado por los expertos, que nos confirmaron que podían coincidir todos el 8 de febrero. Así pues, el 27 de enero, por vía telemática, se solicitó al Ajuntament de Isona el uso de la misma sala que había usado Forestalia para su reunión, y ese mismo día recibimos el registro de entrada de nuestra solicitud. Posteriormente, se envió otro correo al Ajuntament pidiendo una modificación en el horario del acto. Con todo ello, el pasado 2 de febrero hicimos una reunión para preparar el acto y distribuimos ya los carteles anunciadores, por redes y en papel, indicando que el lugar sería el Salón de Actos del Cafè Modern.
Sin embargo, el 3 de febrero recibimos una llamada de un empleado del Ajuntament de Isona (primera comunicación desde que enviamos la solicitud), que nos comunicaba que la alcaldesa le había dicho que nos llamase para que cambiásemos la fecha del acto por tener la sala ocupada ese día. Le dijimos que era imposible hacerlo otro día, quejándonos de que no nos hubieran avisado antes. Nos ofrecieron entonces otra sala más pequeña, la que ahora figura en el cartel, y como no nos dejaban más opciones tuvimos que aceptar el cambio.
Como os podéis imaginar, comunicamos el cambio a todo el mundo inmediatamente puesto que los carteles ya habían sido distribuidos, faltaban solo 5 días para la reunión y consideramos que lo mejor sería seguir con nuestro plan. Así pues, además de informaros ahora en este medio y en nuestras redes sociales, para más seguridad uno de nuestros compañeros estará en la puerta del Cafè Modern el próximo miércoles para informar a quienes no conozcan el cambio de lugar de la nueva ubicación, que os recordamos que es: AULA DIDÀCTICA (edifici del consultori mèdic), Carrer Dr. Puigvert, 7, 1ª planta, ISONA.
En cuanto a los objetivos de esta charla informativa, os recordamos que está dirigida a informar a los propietarios de terrenos sobre temas legales y, en particular, sobre las trampas que se ocultan en los contratos, pero también nos dirigiremos a todas las personas que estimamos nuestras tierras y nuestros paisajes y queremos luchar por una energía limpia y realmente sostenible.
Esperemos no encontrarnos con más palos en las ruedas, pero, si nos los ponen, los volveremos a quitar.

 

Haced clic en la imagen para ampliarla.

Com podeu veure al cartell que encapçala aquestes línies, ens hem vist obligats a canviar el lloc inicialment reservat per a la xerrada informativa convocada a Isona el proper dimecres 8 de febrer, de la qual ja us havíem informat dimecres passat. Per entendre el que ha passat us ho expliquem punt per punt, des del moment en què vam considerar necessària aquesta xerrada:
Tot va començar el mes de desembre passat; ens vam assabentar que Forestàlia havia convocat una reunió a Isona adreçada exclusivament a pagesos propietaris al Saló d'Actes del Cafè Modern d'Isona. La nostra Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica i Salvem Lo Pallars vam acudir a la sortida de l'acte per donar als propietaris una invitació a una altra reunió perquè ens escoltessin també a nosaltres i coneguessin els nostres arguments contra les mega centrals fotovoltaiques projectades per Forestàlia. Així ho vam fer, tot i que els mossos d'esquadra van parar i van identificar tres dels nostres companys.
A partir d'aquell moment vam començar a parlar amb el nostre advocat, Simeó Miquel, i dos ponents més per preparar aquesta xerrada informativa. Vam aconseguir un contracte de Forestàlia perquè fos estudiat i analitzat pels experts, que ens van confirmar que podien coincidir tots el 8 de febrer. Així doncs, el 27 de gener, per via telemàtica, es va sol·licitar a l'Ajuntament d'Isona l'ús de la mateixa sala que havia fet servir Forestalia per a la reunió, i aquell mateix dia vam rebre el registre d'entrada de la nostra sol·licitud. Posteriorment, es va enviar un altre correu a l'Ajuntament demanant una modificació en l'horari de l'acte. Amb tot això, el 2 de febrer passat vam fer una reunió per preparar l'acte i vam distribuir ja els cartells anunciadors, per xarxes i en paper, indicant que el lloc seria el Saló d'Actes del Cafè Modern.
Tot i això, el 3 de febrer vam rebre una trucada d'un empleat de l'Ajuntament d'Isona (primera comunicació des que vam enviar la sol·licitud), que ens comunicava que l'alcaldessa li havia dit que ens truqués perquè canviéssim la data de l'acte per tenir la sala ocupada aquell dia. Li vam dir que era impossible fer-ho un altre dia, queixant-nos que no ens haguessin avisat abans. Ens van oferir llavors una altra sala més petita, la que ara figura al cartell, i com que no ens deixaven més opcions vam haver d'acceptar el canvi.
Com us podeu imaginar, vam comunicar el canvi a tothom immediatament ja que els cartells ja havien estat distribuïts, faltaven només 5 dies per a la reunió i vam considerar que el millor seria seguir amb el nostre pla. Així doncs, a més d'informar-vos ara en aquest mitjà i a les nostres xarxes socials, per a més seguretat un dels nostres companys estarà a la porta del Cafè Modern dimecres que ve per informar els qui no coneguin el canvi de lloc de la nova ubicació, que us recordem que és: AULA DIDÀCTICA (edifici del consultori mèdic), Carrer Dr. Puigvert, 7, 1ª planta, ISONA.
Pel que fa als objectius d'aquesta xerrada informativa, us recordem que està dirigida a informar els propietaris de terrenys sobre temes legals i, en particular, sobre les trampes que s'oculten als contractes, però també ens dirigirem a totes les persones que estimem les nostres terres i els nostres paisatges i volem lluitar per una energia neta i realment sostenible.
Esperem no trobar-nos amb més pals a les rodes, però, si ens els posen, els tornarem a treure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario