Páginas

miércoles, 15 de julio de 2020

Acciones de apoyo al Contencioso Administrativo contra la Subestación Eléctrica en Figuerola d'Orcau

Tal como os informamos en el post en el que comentábamos nuestra última asamblea, el pasado jueves 9 de julio, se reunieron en Tremp nuestros compañeros y compañeras del Pallars Jussà para organizar acciones de apoyo al Recurso Contencioso Administrativo que estamos elaborando contra la concesión de la autorización administrativa a la Subestación Eléctrica Isona, en Figuerola d'Orcau. En esta reunión se acordó la redacción de una carta / instancia (que ya se está enviando) para solicitar apoyo económico a las administraciones locales del Pallars Jussà, solicitando de paso una reunión con los alcaldes/as para poder exponerles en persona nuestras demandas. Igualmente, se nombraron representantes en cada municipio para llevar a cabo estas reuniones y se redactó el manifiesto con el que os dejamos a continuación: 
EN DEFENSA DEL TERRITORI I LA SEVA GENT!
PER UNA NOVA CULTURA ENERGÈTICA AL SERVEI DEL POBLE!
PER UN PAIS LLIURE D’ESPECULADORS I ESTAFADORS!!
Pallareses i pallaresos, veïns i veïnes d’Isona, Figuerola d’Orcau i Conca d’Allà, conciutadans de la Conca de Tremp.
Una vegada més, la multinacional REDESA, amb una participació de l’Estat del 20%, fet que li permet nomenar assessors o directors d’aquesta empresa i col·locar al seus protegits en el consell d’administració, pràctica molt habitual en els governs d’aquest país, potenciada en l’època franquista i continuada per Felipe Gonzàlez i fins als nostres dies. Obrint les portes de la prevaricació i compra de voluntats. Amb el consentiment dels governs autonòmics del moment. En la seva infinita prepotència i arrogància pretén agredir-nos amb enganys i mentides, per imposar-nos una Línia de Molt Alta Tensió, encara que perjuri que la desestima.
El projecte d’una subestació Elèctrica al terme de Figuerola és una antiga aspiració d’aquesta companyia, consistent en fer passar, per aquestes castigades terres, la MAT Monzón-Isona, però aquesta vegada, dins del projecte d’interconnexió amb França. No cal dir que l’únic interès és el d’acumular més poder i diners en detriment del bé general i específicament el dels habitants d’aquestes terres i del nostres veïns de La Ribagorça i Alt Aragó
Aquestes terres sempre oblidades i maltractades, buidades i trepitjades per “Senyors i amos”, estan fartes de tanta cobdícia.
Volem ser i viure en pau, respecte i plena sobirania, volem decidir el nostre present i també el futur, sense imposicions, volem un país nou en un mon més solidari i just, volem ser nosaltres mateixos.
Per això diem i direm no a més agressions i imposicions, no volem alternatives ni compensacions, volem preservar la nostra forma de vida i oferir una terra lliure d’estafadors i especuladors. EN DEFENSA DEL PIRINEUS i dels seus pobladors, per unes polítiques al servei i en benefici del poble, per uns pobles plens de vida i esperança.

NO A LES INTERCONNEXIONS AMB FRANÇA!
NO A LES REPOTENCIACIONS ELÈCTRIQUES!
NO A LA SUBESTACIÓ DE FIGUEROLA D’ORCAU!


Tal com us vam informar en el post en el qual comentàvem la nostra última assemblea, dijous passat 9 de juliol, es van reunir a Tremp els nostres companys i companyes del Pallars Jussà per a organitzar accions de suport al Recurs Contenciós Administratiu que estem elaborant contra la concessió de l'autorització administrativa a la Subestació Elèctrica Isona, a Figuerola d'Orcau. En aquesta reunió es va acordar la redacció d'una carta / instància (que ja s'està enviant) per a sol·licitar suport econòmic a les administracions locals del Pallars Jussà, sol·licitant de pas una reunió amb els alcaldes/ses per a poder exposar-los en persona les nostres demandes. Igualment, es van nomenar representants en cada municipi per a dur a terme aquestes reunions i es va redactar el manifest amb el qual us deixem a continuació (veure més amunt).

La Plataforma para la Defensa de los Valles del Sur de Cantabria remite un escrito a la ministra de Transición Ecológica en protesta por las actuaciones político-administrativas llevadas a cabo durante el Estado de Alarma

En línea con las alegaciones que presentaron a la Evaluación Ambiental Estratégica del Plan Nacional Integrado de Energía y Clima (PNIEC), de las que os informamos en este blog y que fueron la base para las que presentó nuestra plataforma, la Plataforma para la Defensa de los Valles del Sur de Cantabria ha presentado el siguiente escrito en el que expresa la indignación ante las actuaciones que el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico ha llevado a cabo aprovechando el Estado de Alarma decretado por la pandemia de la COVID-19, en especial, las relativas al Tratado Sobre la Carta de la Energía, la tramitación del PNIEC y el proyecto de Ley de Cambio Climático y Transición Energética, que, como bien señalan, "es innecesario y solo se justifica como tótem que sirva para cubrir la apariencia de atender al interés general cuando, en realidad, es un innecesario duplicado —con inexplicadas diferencias— del PNIEC, con el que pretende consolidar, reforzar el monopolio de la generación, el transporte, la transformación, la distribución, la venta,... de energía en manos del poder real en la sombra, las dañinas corporaciones multinacionales causantes del irreversible caos actual".
Dado el interés del escrito y los argumentos que recoge, os lo ofrecemos a continuación.



En línia amb les al·legacions que van presentar a l'Avaluació Ambiental Estratègica del Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC), de les quals us vam informar en aquest blog i que van ser la base per a les quals va presentar la nostra plataforma, la Plataforma para la Defensa de los Valles del Sur de Cantabria ha presentat el següent escrit (veure més amunt) en el qual expressa la indignació davant les actuacions que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha dut a terme aprofitant l'Estat d'Alarma decretat per la pandèmia de la COVID-19, especialment, les relatives al Tractat Sobre la Carta de l'Energia, la tramitació del PNIEC i el projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, que, com bé assenyalen, "es innecesario y solo se justifica como tótem que sirva para cubrir la apariencia de atender al interés general cuando, en realidad, es un innecesario duplicado —con inexplicadas diferencias— del PNIEC, con el que pretende consolidar, reforzar el monopolio de la generación, el transporte, la transformación, la distribución, la venta,... de energía en manos del poder real en la sombra, las dañinas corporaciones multinacionales causantes del irreversible caos actual".
A causa de l'interès de l'escrit i els arguments que recull, us l'oferim a continuació (veure més amunt).

Red Eléctrica de España presenta un Recurso Contencioso Administrativo ante el Tribunal Superior de Justicia del País Vasco contra la Orden Foral 422/2020 de enero, sobre Sostenibilidad y Medio Natural


Que una empresa que nunca debería haber sido privatizada por su carácter estratégico y que gestiona el sistema eléctrico español en régimen de monopolio pleitee contra la administración por una normativa medioambiental que limita su inagotable codicia supone el mejor ejemplo posible de rebelión de los privilegiados. ¿No se supone que cumple una función pública y que el Estado es su principal accionista? ¡Y todavía pretende esta corporación privada "pintar de verde" sus proyectos!
Nos lo cuentan en Suelo solar (ya que, como bien dice el artículo, la prensa mediática no habla de esta nueva escalada en los proyectos de Autopista Eléctrica Güeñes-Itsaso y de interconexión eléctrica Gatika-Cubnezais).
No os lo perdáis: Suelo solar, Juan J. Alcolado, "Red Eléctrica pleitea contra Sostenibilidad y Medio Ambiente de Vizcaya".



Que una empresa que mai hauria d'haver estat privatitzada pel seu caràcter estratègic i que gestiona el sistema elèctric espanyol en règim de monopoli pledegi contra l'administració per una normativa mediambiental que limita la seva inesgotable cobdícia suposa el millor exemple possible de rebel·lió dels privilegiats. No se suposa que compleix una funció pública i que l'Estat és el seu principal accionista? I encara pretén aquesta corporació privada "pintar de verd" els seus projectes!
Ens ho expliquen en
Suelo solar (ja que, com bé diu l'article, la premsa mediàtica no parla d'aquesta nova escalada en els projectes d'Autopista Elèctrica Güeñes-Itsaso i d'interconnexió elèctrica Gatika-Cubnezais).
No us ho perdeu: Suelo solar, Juan J. Alcolado, "Red Eléctrica pleitea contra Sostenibilidad y Medio Ambiente de Vizcaya".