Páginas

lunes, 7 de octubre de 2024

2a Àgora pallaresa: Pallars Jussà, 9 i 10 de novembre

Feu clic a la imatge per ampliar-la
 
Benvolgudis, benvolgudes i benvolguts!

Ens plau compartir-vos el cartell i programació de la segona edició de les jornades d'Àgora Pallaresa!

El dissabte 9 a les 10h començarem posant-nos al dia amb quina és la situació dels projectes de macro-centrals, línies de molt alta tensió (MAT) i subestacions que volen travessar el Pallars. També explicarem com s’està articulant l’oposició a aquestes infraestructures, quines estan sent les accions legals i com es pot donar suport a aquesta lluita.

Durant el matí, seguint la proposta de l’any passat, profunditzarem en com el capitalisme espolia recursos i violenta pobles arreu del planeta per poder alimentar la seva lògica de creixement infinit. Perquè quan el capitalisme parla de sostenibilitat parla de sostenir diners, poder i consumisme. No parla de la terra, la vida i els sers que l’habitem.

Buscarem desemmascarar aquestes lògiques des de les perspectives ecofeministes, que sí que posen la vida i les relacions al centre, visibilitzant l’impacte global de l’estil de vida occidental i plantejant propostes que ens permetin imaginar juntes una altra realitat.

Havent dinat obrirem el bloc sobre el comú i la comunitat. En aquest espai us proposem posar el focus en com es retroalimenten les formes de relacionar-nos i pensar-nos amb les formes de gestionar els recursos i la convivència. Buscarem qüestionar el supòsit de l’individualisme, que vivim com si fos universal i atemporal tot i que és molt particular de l’era moderna a occident. Veient com es relacionen individualisme i propietat debatrem al voltant d’altres possibilitats històriques, com per exemple el comunal, i ens preguntarem què d’aquestes experiències ens resulta inspirador per donar resposta a les necessitats que tenim avui.

El diumenge 10, havent començat a pair els debats del dissabte, intentarem vertebrar propostes d’acció col·lectiva per enfortir la xarxa comunitària alhora que organitzem la resistència als embats del capital, camuflat sota la “transició energètica” al Pallars.

-------> Preparant-nos juntes pels debats: link dossier (el tindrem disponible a partir del dia 18 aproximadament). Estem acabant d’elaborar un dossier de lectures per tal d’arribar a les jornades amb un caminet de reflexió compartit, us animem a llegir-lo per tal de poder aprofundir en els debats durant l’estona que compartirem)

---------> Cosetes logístiques:

FORMULARI PER INSCRIPCIONS ALS ÀPATS, ALLOTJAMENT O NECESSITATS ESPECÍFIQUES: https://my.liberaforms.org/agora.pallaresa

Dissabte i diumenge hi haurà dinar. S’agraeix que confirmeu inscripcions amb la màxima antelació per poder preparar els àpats amb previsió. Porteu-vos plat, got i coberts per facilitar la logística i evitar estris d’un sol ús.

Si veniu de lluny i us aniria bé allotjar-vos per la zona, indiqueu les vostres necessitats al formulari i buscarem el lloc més adequat. 

Per la ubicació de la jornada estem pendents de la confirmació de l'espai. A la que ho tinguem assegurat ho compartirem. 

Baño de gong Solidario "Salvar nuestros pueblos": Benabarre, El Oasis de Sohan, sábado 12 de octubre, 17:00 h. (atención: plazas limitadas)

Haced clic en la imagen para ampliarla
 
Por iniciativa personal de María Pilar, vecina de Purroy, se llevará a cabo el sábado 12 de octubre, a las 17:00 h., en su local El Oasis de Sohan, de Benabarre, un baño de gong solidario para recaudar aportaciones para sufragar la lucha legal contra el proyecto de Autopista Eléctrica Valsalada-Laluenga-Isona.
Las plazas son limitadas, por lo que es imprescindible inscribirse previamente a través del teléfono 646 243 759.
Nuestro más sincero agradecimiento por esta iniciativa (por cierto: muy muy recomendable) a María Pilar.
Aprovechamos para recordaros que el día previo, el viernes 11 de octubre, llevaremos a cabo, a partir de las 18:00 h., nuestra asamblea mensual en Puente de Montañana.   
 
Per iniciativa personal de María Pilar, veïna de Purroi, es durà a terme el dissabte 12 d'octubre, a les 17:00 h, al local El Oasis de Sohan, de Benavarri, un bany de gong solidari per recaptar aportacions per sufragar la lluita legal contra el projecte d'Autopista Eléctrica Valsalada-Laluenga-Isona. 
Les places són limitades, per la qual cosa és imprescindible inscriure's prèviament a través del telèfon 646 243 759.
El nostre agraïment més sincer per aquesta iniciativa (per cert: molt molt recomanable) a María Pilar. Aprofitem per recordar-vos que el dia previ, el divendres 11 d'octubre, durem a terme, a partir de les 18:00 h, la nostra assemblea mensual a Pont de Montanyana.