Páginas

lunes, 11 de abril de 2011

Puyalón de Cuchas muestra su rechazo a la Autopista Eléctrica y se adhiere a nuestra Plataforma

Con el siguiente manifiesto, redactado en nuestras lenguas vernáculas, PUYALÓN DE CUCHAS muestra su rechazo absoluto a la Autopista Eléctrica Peñalba-El Arnero (Monzón)-Isona, identificándola muy acertadamente con el antiguo proyecto Aragón-Cazaril, al que quiere "resucitar" pese a las sentencias del Tribunal Supremo que pesan sobre ella, y se adhiere a nuestra Plataforma, suscribiendo nuestro manifiesto fundacional.
Bienvenidos y gracias por vuestro apoyo, compañeros.

Amb el següent manifest, redactat en les nostres llengües vernacles, PUYALÓN DE CUCHAS mostra el seu rebuig absolut a l'Autopista Elèctrica Peñalba-El Arnero (Montsó)-Isona, identificant-la molt encertadament amb l'antic projecte Aragó-Cazaril, al que vol "ressuscitar" malgrat les sentències del Tribunal Suprem que pesen sobre ella, i s'adhereix a la nostra Plataforma, subscrivint el nostre manifest fundacional.
Benvinguts i gràcies pel vostre suport, companys.


PUYALON AMOSTRA EL SUYO RECHAZO ABSOLUTO A LA RESURRECCIÓN D'EL PROCHECTO DE LLINIA D'ALTA TENSIÓN ARAGON-CAZARIL
Una vegada mas mos cal manifestar la nuestra preocupación per unotra agresión a'l territorio. Manimenos la orden dada en sede parlamentaria en 1999, Red Electrica Española S.A. (Reesa) tiene la voluntat de recuperar el trazau de la llinia d'Alta Tensión Aragón-Cazaril en un prochecto que denominan Penyalba-Monzón-Isona.
Debant d'esta resurrección d'un prochecto muerto y enterrau, Puyalón quiere fer publico que refusa de tot el prochecto y s'achunta a los concellos de la zona en la comarca de La Ribagorça y a la Plataforma Unitaria contra la Autopista Eléctrica oposand-se-ie y amostrand la suya solidaridat con los afectaus per esta nueva agresión a'l país y a la suya chent. Agresión que conta amás con un colaborador necesario a'l Gubierno de Aragón, representau per el consellero d'Industria, Arturo Aliaga.
Puyalón se suma a'l Manifest de Tremp que decllara la suya oposición a'l prochecto per las siguients razons:
1.- Per considerar que las comarcas de l'Alto Aragón y Lleida y mas que mas los llugars d'el Pirineu y Prepirineu han siu los principals afectaus y perchudicaus per la construcción de decenas de presas y llinias d'alta tensión, que han suposau un expolio de los suyos recursos y de forma extraordinariament contradictoria no han repercutiu brenca en el benestar d'estes llugars ni han garantizau pas los servicios basicos. En la actualidat son una de las arias mas deprimidas, n'i habend encara llugars habitaus sin lluz electrica.
2.- Per considerar que la llinia atenta contra el gran valor paisachistico, ecolochico y patrimonial d'una ripa de restos arquitectonicos que, igual como los nuestros paisaches, suposan la mayor riqueza d'estas tierras y, de vez, el principal potencial socio-economico, send el nuestro deber conservar y transmitir en las millors condicions a las cheneracions futuras.
3.- Per considerar que estas llinias suposan un atentau contra la salut de la nuestra población que, encara que no reciben los beneficios que orichina la llinia, estarían expuestos a un campo electromagnetico perchudicial de tot, como se desprende de estudios scientificos rigurosos, que coinciden en las suyas conclusions de vez que consideran que los campos magneticos de las torres d'alta tensión pueden provocar el desembolic de procesos cancerichenos entre los adultos, de leucemia entre los zagalons y otras enfermedatz.
4.- Per considerar que esta llinia interconectada con las centrals nuclears, viola la moratoria nucleyar d'el gubierno espanyol, que impide la construcción de infraestructuras nuclears.
5.- Per considerar que este prochecto no está pas chustificau, ni per la demanda local de la zona ni por las necesidatz de distribución y evacuación de la enerchía excedentaria producida en los territorios afectaus que ya tienen las suyas propias canals, la millora de las quals sería prou pa satisfer las razons aducidas per Red Eléctrica Española. Asinas mesmo, consideram que é el momento de apostar per una nueva cultura de la enerchía que implique a tot el mundo en el aorro, l'uso eficient y la cheneración renovable y descentralizada de la enerchía que no emplea grans llinias de transporte.

PUYALÓN MOSTRA EL SEU ABSOLUT REBUIG A LA RESURRECCIÓ DEL PROJECTE DE LÍNIA D'ALTA TENSIÓ ARAGÓ-CAZARIL
Una vegada més manifestem la nostra preocupació per una altra agressió al territori. Tot i l'ordre donada en seu parlamentària el 1999, Red Eléctrica Española, SA (Reesa) té la voluntat de recuperar el traçat de la línia d'Alta Tensió Aragó-Cazaril en un projecte que anomenen Peñalba-Monzón-Isona.
Davant d'aquesta resurrecció d'un projecte mort i enterrat, Puyalón mostra el seu absolut rebuig al projecte i s'alinea amb els ajuntaments de la zona de la comarca de la Ribagorça, i amb la Plataforma Unitària contra l 'Autopista Elèctrica, en la seua total oposició al projecte i la seua solidaritat amb els afectats per aquesta nova agressió al país i la seua gent. Aquesta agressió compta amb d’un col·laborador necessari en el Govern d'Aragó, representat pel conseller d'Indústria, Arturo Aliaga.
Puyalón s'adhereix al Manifest de Tremp que declara les següents raons:
1 .- Per considerar que les comarques de l'Alt Aragó i Lleida i, en especial, els pobles del Pirineu i Prepirineu, han estat els principals afectats i perjudicats per la construcció de desenes de preses i línies d'alta tensió, que han suposat un espoli dels seus recursos i de forma extraordinàriament contradictòria, no han repercutit en el benestar d'aquests pobles, ni han garantit els serveis bàsics. En l'actualitat són una de les àrees més deprimides, existint pobles habitats sense llum encara.
2 .- Per considerar que la línia atempta contra el gran valor paisatgístic, ecològic i patrimonial de multitud de restes arquitectòniques que, igual que els nostres paisatges, suposen la major riquesa d'aquestes terres i al mateix temps el principal potencial socioeconòmic, sent el nostre deure conservar i transmetre en les millors condicions a les generacions futures.
3 .- Per considerar que aquestes línies suposen un atemptat contra la salut de la nostra població, que encara que no reben els beneficis que origina la línia, en canvi estarien exposats a un camp electromagnètic altament perjudicial, com es desprèn d'estudis científics rigorosos, que coincideixen en les seves conclusions a la vegada que consideren que els camps magnètics de les torres d'alta tensió poden provocar el desenvolupament de processos cancerígens entre els adults, de leucèmia entre nens i altres malalties.
4 .- Per considerar que aquesta línia interconnectada amb les centrals nuclears, viola la moratòria nuclear del govern espanyol, que impedeix la construcció d'infraestructures nuclears.
5 .- Per considerar que aquest projecte no està justificat, ni per la demanda local de la zona ni per les necessitats de distribució i evacuació de l'energia excedentària produïda en els territoris afectats que ja tenen els seus propis canals, la millora dels quals seria més que suficient per satisfer les raons adduïdes per Red Eléctrica Española, considerem que és el moment d'apostar per una nova cultura de l'energia que impliqui a tothom en l'estalvi, l'ús eficient i la generació renovable i descentralitzada de la energia que no necessita grans línies de transport.

No hay comentarios:

Publicar un comentario